dilluns, 13 de gener del 2014

La tercera via

Publicat el 4/12/13 a la Revista Esguard (iPad/Android)

Molts incauts que encara creuen en els contes de fades han caigut darrerament en un parany fomentat per certa premsa i certs poders fàctics, anomenat Tercera Via. Segons aquesta teoria, entre una Catalunya independent i la Catalunya autonòmica d’avui, hi hauria una tercera opció, una mena de terme mig de contingut incert, que va des de la federació fins la confederació, sempre en el marc d’una Espanya que d’un dia per l’altre descobriria la seva faceta més democràtica i acceptaria sense reserves tots els fets diferencials culturals i econòmics dels catalans.
Sortosament, ens podrem estalviar les discussions sobre el contingut d’aquesta tercera via, perquè el govern espanyols ens l’ha presentada ahir en forma d’informe de la Comisión para la Reforma de las Administraciones Públicas. És un document de més de 700 pàgines que descriu fil per randa quin és el futur que ens espera si no arribem a bon port amb el procés cap a la independència. Qui es pensi que ens quedarem com estem ara, comet una ingenuïtat temerària. L’alternativa a la independència és una recentralització ferotge, que l’informe CORA no amaga. Un exemple de la intencionalitat ideològica de les mesures proposades per “racionalitzar l’administració”, és que dedica pàgines i pàgines a detallar els organismes i institucions autonòmiques que s’han de suprimir i els serveis que s’han de centralitzar, però la paraula “Diputación” només s’esmenta una vegada en les més de 700 pàgines. 

No hi ha dubte que la segona via (la situació actual) desapareixerà ben aviat. Ens toca a nosaltres decidir-nos per la primera via o per la tercera, la de l’informe CORA.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada