dimecres, 19 de setembre del 2012

Il·lusió i compromís

Publicat el 19/09/2012 al número 2 de la revista Esguard

Gràcies. És l’únic mot possible per començar aquestes línies, després de la rebuda impressionant que l’Esguard ha tingut entre els lectors catalans. Poques hores després de col·locar el número 1 de la revista al prestatge virtual del quiosc de l’iPad, Esguard va saltar al primer lloc de la categoria Notícies i al vuitè del rànquing general (jocs, aplicacions i publicacions incloses) de l’AppStore a l’Estat espanyol. Si tenim en compte que parlem d’una revista en català, hom pot dir que al nostre país l’èxit ha estat instantani, amb un nivell diari de descàrregues que ha superat les nostres previsions més optimistes.
Mitjans escrits i audiovisuals, blocs i --sobretot-- les xarxes socials, han estat un baròmetre del parer dels lectors sobre el primer número d’Esguard. Un feedback absolutament positiu i generós, que ha preferit obviar els (molts) errors i fallos del debut, per valorar positivament una proposta arriscada, diferent, trencadora i de futur en la nostra llengua.
El país està canviant. La manifestació de l‘11S que reflectim a la secció La Setmana n’és la millor prova. Des de la gran movilització popular de 1977 fins a la del 10J del 2010, ens hem passat més de tres dècades demanant i pregant a Espanya. Aquest cop, però, el clam popular era per a nosaltres mateixos, per al poble i els seus dirigents. Volem ser lliures. El país està canviant. La revista Esguard n’és una altra mostra, tant pel continent com pels continguts.
L’il·lusió de tots els que ens hem reunit, amb un “esperit Viquipèdia”, per crear i tirar endavant l’Esguard, ha esdevingut en compromís. Un compromís ferm i seriós de treballar intensament per treure tot el profit d’una plataforma multimèdia potent, per crear i oferir continguts de qualitat en la forma i en el fons, de millorar setmana a setmana, d’escoltar els lectors i oferir-los cada dimecres 15 o 20 minuts de lectura fresca, àgil i plaent. Som-hi!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada