dimecres, 23 de gener del 2013

La capsa de Pandora

Publicat el 23/01/13 a la Revista Esguard  (iPad/Android)

El gir inesperat en el Cas Bárcenas --l’ex-tresorer del PP va fer servir l’amnistia fiscal orquestrada pel seu propi partit per legalitzar 10 milions d’euros dipositats a Suïssa-- 
en cap cas ens ha de servir als catalans per justificar els casos de corrupció a casa nostra o per deixar d’exigir responsabilitats. Un dels aspectes més preocupants de la campanya d’intoxicació que ve d’Espanya és que serveix molt culpables per ocultar els casos reals enmig d’un reguitzell d’acusacions infundades. 
Dit això, el perill d’obrir la Capsa de Pandora i deixar anar els dimonis, és que un d’ells pot atacar-te a tu, deuen pensar els estrategues que va idear l’esmentada campanya d’intoxicació pensada per influir en les eleccions catalanes i entorpir el procés sobiranista. El que veurem en les properes setmanes i mesos és fins a quin punt un govern amb majoria absoluta, en connivència amb un sistema judicial cooptat pel poder polític, és capaç de fer tornar els dimonis a la capsa i tancar-la amb clau un altre cop. 
El Cas Bárcenas respon als paràmetres clàssics de la corrupció política però també a dinàmiques internes del poder dins i fora del PP. Ara toca esperar fins on arribarà el procés judicial i fins a quin punt l’ex-tresorer del PP està disposat a revelar els secrets que guarda sota clau per protegir el seu futur i esquivar una condemna. No és casual que després de greus escàndols de corrupció, el fosc personatge mantingués un despatx a la seu del partit, fins fa pocs dies.
Arribarem a veure Bárcenas com assessor d’una empresa de serveis públics privatitzada? De més verdes en maduren...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada