dijous, 4 d’abril del 2013

Un futur brillant


Publicat el 3/4/13 a la Revista Esguard (iPad/Android)




L’Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC) va celebrar el passat 26 de març la seva tradicional Nit de les Revistes, ocasió que va servir per celebrar els 30 anys de la institució i per atorgar els XIV Premis APPEC. Sàpiens, Enderrock, Vèrtex, Bonart, El Capicua, L’Avenç, la CCMA i la nostra revista Esguard van ser guardonats en una cerimònia emotiva i divertida conduïda per l’esguardaire Màrius Serra.
Que l’APPEC faci 30 anys ja és una gran notícia per se, però també ho és el fet de comprovar –a través de les capçaleres premiades i del centenar llarg d’associats de l’APPEC– que l’edició de revistes en català ha superat l’estadi inicial –testimonial i de resistència– per esdevenir un sector absolutament normalitzat, homologable al de qualsevol país europeu de dimensions semblants a Catalunya. 
Tot i amb això, és innegable que la doble crisi de la premsa –crisi econòmica i crisi de model– està erosionant el panorama comunicatiu català. Però fins i tot en els moments més difícils hi ha lloc per a l’esperança en un futur brillant i l’Esguard n’és una prova fefaent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada