dimecres, 13 de febrer del 2013

La nostra força està intacta

Publicat el 13/2/13 a la Revista Esguard (iPad/Android)

De vegades, el tsunami de notícies relacionades a la corrupció i la degradació quotidiana causada per la crisi econòmica, ens fa creure que hem perdut l’esma, que tota l’empenta de les consultes iniciada el 2009 a Arenys de Munt i de la manifestació de l’11 de setembre de l’any passat s’ha dissolt com el sucre en el cafè. Què han tornat a guanyar els de sempre i que la política en minúscules ha esguerrat els nostres somnis.
Aleshores surt del no res un senyal inequívoc que ens diu que per més que intentin tapar-lo, l’esperit de llibertat segueix intacte, amatent, esperant en tensió si els seus líders estan a l’alçada de les seves expectatives. En aquest cas, el senyal ha estat la campanya de micromecenatge iniciada per Isona Passola a la plataforma Verkami per finançar el seu documental L’Endemà. Llegiu l’entrevista d’aquesta setmana i entendreu el que us vull explicar. El projecte d’import més elevat que s’havia tirat endavant a Verkami era de 50.000 euros. L’Endemà –un film que dinarà una visió real i concreta de la Catalunya que ens espera quan assolirem la independència– necessitava 150.000. Malgrat l’escepticisme de propis i aliens, la productora de Pa Negre va insistir-hi. Verkami estableix un màxim de 40 dies per reunir els diners amb aportacions petites de milers de persones. La potència il·limitada de la societat catalana va reaccionar de seguida, conscients de la necessitat que aquest projecte veiés la llum. En només tres dies L’Endemà havia reunit la meitat dels diners requerits, amb gairebé 3.000 donants diferents. Quan escric aquestes ratlles, ja s’han superat de llarg els 120.000 euros, i encara resten 30 dies de campanya!
Tot un avís per a navegants, sobretot pels que piloten la nau. No us adormiu, que us vigilem de prop, i la nostra força està intacta!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada