dimecres, 31 d’octubre del 2012

Setmana extra


Publicat el 31/10/2012 a la revista Esguard

Ja us ho vam explicar a l’editorial del primer número. L’Esguard presenta un menú molt senzill i directe: Aquesta editorial, el tema de la setmana, una mica d’opinió, una entrevista en profunditat, coses, persones, i les meravelloses imatges del nostre home a Nova York, Sion Fullana. En aquest esquema, els paper de l’auca estan ben repartits: Màrius Serra, Txe Arana, Matthew Tree i Toni Aira fan torns per oferir-nos cada setmana una conversa directa amb personalitats de la cultura, l’espectacle, la societat civil i la política. Els nostres 12 columinstes també s’alternen de tres en tres per cobrir cada setmana del mes amb opinions variades i sense concessions.
El calendari és capriciós, però, i hi ha mesos —com aquest octubre— de cinc setmanes. Evidentment, aquesta eventualitat no és pas una sorpresa per als que fem l’Esguard, i de bon començament hem previst cobrir la setmana extra dels mesos de cinc dimecres amb un entrevistador i tres opinadors convidats, que ens aportin una alenada d’aire fresc que ens alluny de la rutina.
Us haig de fer una confessió. He estat jo mateix el primer d’aprofitar-me d’aquesta circumstància, i m’he tret el cuc de fer l’entrevista d’aquesta setmana, a un pensador que admiro profundament, el professor Francesc Cabana. Des de fa més de 30 anys ens regala una master class des de la seva columna setmanal al diari El Punt Avui, i amb llibres que són de lectura obligada per entendre el passat, el present i el futur d’aquest país. Us prometo que no tornarà a succeïr. El proper entrevistador convidat serà una agradable sorpresa!
Pel que fa als columnistes convidats, és un honor i un plaer comptar amb la Teresa Turiera, una de les periodistes que més sap d’economia, innovació i noves tecnologies en aquest país, i una de les ànimes d’Infonomia. També hem volgut comptar amb una visió clara i oberta del món de l’esport, de la mà d’Arnau Miró, directiu de la Plataforma Pro Seleccions i de la Federació Catalana de Rugbi. Finalment, una jove periodista amb un criteri ampli i unes conviccions profundes que no combreguen amb l’establishment ni amb les idees que ara són mainstream, ens ofereix un relat que cal llegir entre línies per copsar el seu sentit profund. Tres columnistes convidats que deixen el llistó molt alt que ocupi el seu lloc la propera vegada que ens topem amb un mes de cinc setmanes.
Seguim!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada