dijous, 22 de novembre del 2012

Eines i dades per a la nit electoral


Publicat el 22/11/2012 a la revista Esguard

Vivim en l’era de la sobreinformació. Tenim múltiples fonts a l’abast i hi podem accedir sense esforç. Aquestes premisses també s’apliquen al procés electoral del 25N a Catalunya. Quin paper podia jugar, aleshores, una publicació diferent com l’Esguard, una revista que ha nascut en aquest univers digital i en treu el màxim profit?
És evident que el paper de l’Esguard no és oferir les informacions d’última hora ni el seguiment minut a minut de la nit electoral, però és clar que alguna cosa diferent podem fer.
Hem optat per reunir en aquest número extra una sèrie de dades i eines per facilitar l’anàlisi i el seguiment dels resultats electorals. Hi trobareu les llistes completes de cada partit amb representació parlamentària de cada circumscripció, enllaços als programes de cada formació i les xifres del cens electoral i el càrrecs a elegir. També hem inclòs una explicació didàctica del funcionament del sistema D’Hondt, que és el que es fa servir per assignar els escons a cada partit en funció dels seus resultats. Hi trobareu alhora un enllaç per descarregar-vos una app que us permetrà fer els càlculs de manera instantània a mesura que es vagi coneixent els resultats. Així sabrem “quants vots costa” un escon a cada circumscripció. Hem pres la decisió editorial d’incloure les CUP, tot i ser extraparlamentaris fins avui, atès que la majoria d’enquestes consideren probable que aconsegueixi algun escon.
No hem volgut incloure anàlisi, ni opinió, ni reportatges, perquè a aquestes alçades ja està gairebé tot dit. Simplement hem volgut posar a l’abast dels subscriptors de l’Esguard un conjunt d’eines i dades al seu iPad concentrades i ordenades en una sola publicació. Confiem que us serà d’utilitat en una nit en que Catalunya es juga el seu futur.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada