dimecres, 21 de novembre del 2012

FÈNIX


Publicat el 21/11/2012 a la revista Esguard

No és casual que l’entrevista central de l’Esguard immediatament anterior a les eleccions del 25N sigui la que Toni Aira fa a Joel Joan. No només pel compromís sense fissures de l’actor i director amb el país, sinó perquè seva pel·lícula “Fènix 1123” és un exemple diàfan del que la relació Catalunya-Espanya ha donat i pot donar de sí. 
Tenim a les nostres mans, com a ciutadans i com a electors, la possibilitat de fer renéixer el nostre país com el fènix, aquell ocell mitològic que s’immolava per tornar a néixer d’entre les cendres. Tenim l’arma més poderosa de totes, la democràcia. No hi ha res que pugui aturar la voluntat democràtica del poble català expressada a les urnes. El 25N és el fin d’un cicle i el començament d’un altre. Nosaltres decidirem si volem continuar com fins ara o apostar per un nou país. El camí és ple d’entrebancs, però l’alternativa --quedar-nos com estem-- és encara pitjor. Sigui com sigui, ja no podrem culpar a Espanya del nostre futur, perquè haurem estat nosaltres qui l’haurem determinat amb el nostre vot.
Des de l’Esguard hem volgut posar a l’abast dels nostres lectors una eina que faciliti prendre una decisió abans d’anar a dipositar el vot a l’urna, per això hem publicat juntament amb aquest número, una edició especial amb totes les candidatures de cada circumscripció, les dades estadístiques més importants, els enllaços als programes dels partits i una explicació didàctica i senzilla del funcionament del sistema D’Hondt, que determina com es distribueixen els escons entre les diferents formacions polítiques.
Aquesta edició especial està disponible al prestatge de l’aplicació. No us la perdeu!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada